Män som hatar kvinnor



Den här filmen såg jag jocke och mallan nyss på bio :D

Den handlar om Mikael blomkvist som får ett uppdrag av en gammal man, att leta reda på mördaren till en flicka som den gamle mannen ser som sin egen dotter.
 
Det här var en av dom bästa svenska filmerna jag har sett och får 4/5 i betyg!

bästa låtarna right now

bra där, jocke e hemma mera flow på G :)

just nu är dessa på topp

TI- wathever you like
Brandy- right here
Flo rida - right round
Chris Brown- superhuman
Beyonce- Halo

Soulja Boy feat Sammie- Kiss me thru the phone
Kerri Hilson-
Return the favor
Akon- Beautiful
Lady gaga- eh eh


Earth hour



bara jag som tycker att Earth hour är riktigt stört?  alltså visst skit bra 60 minuter utan lampor, skit bra verkligen!
men alltså   så kollar man ut och vad ser man, lampor!    Vi har ju vetat om det här rätt länge nu och varför har inte alla släkt ner lamporna nu då??  gaaaaaaaaaaah!

men alltså och istället för att bara ha 60 minuter typ en eller två gånger om året kan man väll ha det vare vecka?  
och är det så svårt att släcka en lampa när man går ut ur rummet?     det tål att tänka på....

haru somnat?

kameran e puts väck!   om dom inte tog med den till Rom förstås, där mina parents befinner sig just nu!

hah alltså ja har börjat skriva likadant som ja skriver i min bokrecension (stolthet och fördom), inte bra inte bra!   alltså den är för rolig, ja använder sånt där gammeldagsspråk...  hoppas få bättre betyg då, vem vet? haha xD
Och blev klar med den för några timmar sedan och nu sitter jag och översätter den åt min kära vän sofie som ska ha den på engelska!  då skulle hon hjälpa mig med nån india uppsats hoppas ja hehe

Idag har ja tränat, nått träningsprogram, sen orbitrek och yoga fasen va najs alltså!   sen drog ja och bralls te ica maxi kumla och köpte mkt bra grejs,   fruktsallad och Ben och jerrys  yey!!!  

den får 4/5   super goooooood! speciellt till fruktsallad!  haha den slank ner jäkligt snabbt kan ja säga ^^,  så jäkla gott med browniebitar!    men den slår faktiskt inte half baked :P

damn nu börjar man bli hungrig igen, ska hämta lite vindruvor och väcka mallan, tror hon har somnat där nere för hon svarar inte  på msn hahahxD  men jäkligt bra musik spelar hon, de bara dunkar i hela huset =D  naaajs!  (jockes musik)  som han har laddat hem, grymt jäkla bra musik!
hoppas ja kan få ta över hans mobil snart så ja kan ha lite musik i min mobalj! fast nu är ja ju rätt bekväm med den där Htc toutch diamond mobilen, men   det har blicit myrkrig i den några gånger :S heh 

imorgon blir det  städa, kanske plugg?...   dans och efter det BIO med mina syskon, bralls, tjonkis och pickels!
män som hatar kvinnor :)


äta nudlar ifrån tokyo

ja i bland kan man få mangus uggla på hjäran xD  "kung i baren"


damn brotha, min sista dag på parkhallen idag!   fick en ica kasse med godis och shampon och grejer av dom, så snällt :)      gosh krm sakna stället, känns som ja inte riktigt var färdig där än, men vi får väll se vad som händer i framtiden ;P

gosh, ja som trodde vi skulle få ha påsklov i tre veckor!  men neeeeeej :( vi ska te skolan redan nu på månda!
alltså de skrev ju vecka 17 på schemat :S  man kan ju undra ibland....

käkade tacos förut och blåbärspaj som ja svängde ihop på nåra sek :)  naaaaaajs! 




HAHAHhahahaH:D

aaa presajs :)   hah, förut åkte ja hem till sofie och vi började skriva, hahaha fy faaasen asså bästa arbetet kommer de bli, MVG te oss asså!
Skrattade så mycket att ja trodde magen skulle sprängas haha xD   

Vårt tips till er:
Skriv så töntigt ni bara kan och med gammaldags ordspråk,  då kommer ni lätt få bra betyg!¨
Utdrag från boken

Mr Darcys huvud pryds av brunt fylligt hår och med dess liknade färg i hans ögon. Ögonens kanter är fyllda av täta, långa och mörka ögonfransar, som ger han något mystiskt i blicken.


hahahah gud vi skrattade så vi fick kramp i magen av de här två meningarna ^^

Vi han inte så långt, bara en A4 sida, men imorgon blir vi nog färdiga :)   För vi drog till pilatesen i asker, hahahah de va också rätt festligt ^^   Vi fick lära oss en hel flummig dans med Markolio- han tog av sig sin kavaj   


käkade limekyckling idag som vi gjorde på jobbet, jätte gott!!!
kyckling
kokosmjölk
mixade limeblad med lite vatten
gul lök
spiscummin, curry, gurkmeja & lite ingefära¨
wookgrönsaker, paprika eller harricotvers och kronärstkocka
hönsbuljong

stek grönsaker och kyckling, tillsätt på kryddor, sedan buljong, kokosmjölk och limebladen    klart!


Nu blire sängen, ska upp halv fem imorgon, YEHAA :D

btw, när fasen börjar vi skolan????!?!!!!    är det nu på måndag eller veckan efter?? Och har vi en till praktikvecka nästa vecka eller är det påsklov då??!  


´när sötsuget faller på...

Nu blire inte mkt data te mej, för min käre bror vill så gärna ha den, så de blir inge på kvällen eller te frulle :(
anyway,
Känns som ja har knäckt hela ryggen :S     Igår, gick ja och mams en prommis, sen orbitrekade ja en stund till en urusel film, men sen körde ja en yoga film  och de slutade med att man skulle stå på huvet med bena upp i luften, jäklar va svårt det var!!
Men efter ett par gånger ska ja lyckas hahah ^^
Efter det tog ja ett långt bad, så naajs!

Í lördags blev de luccan igen, riktigt roligt! precis lagom med kunder:) '
på kvällen hämtade ja soff och vi kollade på robinsson hahah , assså det var helt överskattat!  inte så kul och kolla när de går runt och klagar och allt ser ut som skit, nääj  DISSSSSSSSSSSS på robbinsson!!

kom hemför två timmar sen från parkis och ja va inte ens hungrig men endå åt ja hur mkt som helst och har nyss käkat upp en MELON och allt sött vi har här hemma typ, nått e galet, visst  nu är ja mätt men endå sä jäkla sötsugen men de finns inge mer här hemma  GRRRRRRR     palla bo på landet...     take me to candyshop!!

nej nu ska ja snart åka till sofie och skriva den där bokrecensionen, som båda läser, har bara läst en tredjedel men wathever


SUprise!!

Hes back!!


hah i fredas när ja satt vi datan helt död, så hör man mamma ba JOAKIM!!!       och då flög ja upp ur min döda position och sprang ner, å där står han! :D  happy or what !
han hade inte ens sagt att han skulle komma hem, han sa ju i mitten av april typ! hehe men detta hade de planerat länge!   och fick inte säga nått igår för de skulle på suprise party hos freddan, fast det var hans inflyttnignsfest sa de hahah luringar ^^
Bästa dan på länge iaf!   nu ser han precis ut som min andra bror niklas hah, båda har samma frilla och färg (blond) fast jocke är neger då hehe :)  ska visa båda senare :D

me like..



ja smälter långsamt 

=D

im so lucky lucky!

har inte hunnit bloggat på ett tag, för de har hänt så much stuff på så lite time!! :D
Igårkväll var den bästa kvällen på länge!  blev helt chockad och överraskad så nu är man lycklig!
får inte berätta det än men imorgon!!;)

Alltså i torsdag morse hände det något helt knasigt!!! bussen bara åkte förbi oss!!!   som tur är går det en annan buss precis samtidigt men till halsberg istället så vi åkte med den en liten bit och han släppte av oss framför den andra bussen, då sa hon  bara helt tjurigt:
Ja men ni visade ju inget tecken att ni skulle med....

WTF!!!!   Vi tre har åkt med den där bussen i 3 år och hon har kört oss massa gånger, helt sjukt!   ingen annan visade heller något jäkla tecken   :/   



IGår jobbade jag över på parkis i två timmar!! det var så sjukt mkt kunder och sjukt mycke beställningar så det var inte sant, jag var helt död när jag kom hem, och la mig as sent pga... =D hehehe

Idag har ja jobbat på luccan hela dagen , riktgit roligt!! =D                 Nu ska jag hämta sofie så ska vi se på robbinsson och hare skoj ;) pusshej!

Pizza mitt i veckan?



Ja, varför inte?        
smarrigt som tusan

tacobröd
pastasås (tomat och basilika)
Tonfisk
Dränk med ananas
paprika
rödlök
majs
keso med paprika
lite ost
timjan

ugn   225 grader ca 15 minuter!

hard work work!

Hellu!    Gosh va trött man blir av att hålla på och jobba i tolv timmar!  nu saknar ja the old time in school:P    men inte plugga asså, ja kommer verkligen inte igång med engelskan och matten men hej jädrar va ja satsar på svenskan nudå tack vare sofie :D  
Vi två håller nämligen på och läser samma bok fast hon läser på engelska!   Stolthet och fördom heter den (pride and prejudice)  Assså, de snackar gammeldags språk så man får läsa om samma mening typ 5 gånger innan man fattar.
Så de går frammåt...



Luccullus idag och även imorrn;D  och på lörda!! =D   det är riktigt roligt där och fick hålla på massor med fisk idag!
en tant:
- Hej ja vill ha makrill
javisst!
- Kandu filéa den också?
eeeeeemmmm... jaaa det kan ja väll

Och det slutade med att en jäkla stor köttbit försvann från mitt finger och färgades rött.. Så kan de  men Jäklar va bra jag är på att filea asså ;)

Va även på stan en sväng, fan så man ser ut igentligen, men orka ha på sej sina snygga kläder när man endå luktar firre sen :S   Pluss att ja skulle träna efteråt!!     va inne på zara btw, köpte en shet snygg TEE:D  Hittade även skit snygga jeans där också men den ena stl var för liten den andra för BIG  som vanligt :(  buhuuu!


ska upp halv 5 imorrn jippie! 


floow

Igår åkte ja och mallan till marieberg, men först stadium outlet!  Biiiillliiigt!!!
hittade ett par svarta as sköna shorts för 45 kr och en addidas T-shirt för  bara 99kr(ord 299kr)  så det var riktigt lyckat!


I sista sekund innan ja skulle betala haffade ja till mig en till T-shirt, en helt vanilg blå och den kostade bara 19kronor!!

Inne på marieberg hittade ja massa fina smycken och ett par solglajjer :)
blir nog riktigt nice till våren !


 

Och så blev det en vit kort tröjjacka :)

  



btw, kommer ni ihåg att Marieberg hette Obs förut??   hahahha xD


å snällla!!

Fan, Ugglan vann inte :( ja som hade hoppats på att hon skulle vinna!  inte för att låten e bra men för att det skulle va som gräddet på moset av denna kassa omgång av melodifestivalen.

nej men ärligt så ville ja att alcazar skulle vinna, men endå inte kom jag på för när ja såg la voix så tyckte ja hon var rätt frän endå bara att operan inte va nån höjdare... OCH SÅ VANN HON  hahaha otroligt asså!

anyway   dagens käk, 
 
frulle,  fruktsallad med youghurt och musli


  Paaj made by me!   
pajbotten
sen fyllning av spenat, soltorkade tomater, frästa champinjoner och rödlök och fetaost
äggstanning blandat med keso och kesella och en sallad med vattenmelonas!  



efterätt, ananaspaj med sias vaniljglass, läckert!!

pajbotten
150g smör
3dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver       mixa ihop i en matberedare och platta ut i en form

fyllning
2dl chreme fraich eller turkyoughurt som ja hade
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
3 små burkar krossad ananas  (3dl)
1 ägg   rör ihop och lägg i formen
grädda i 35 minuter i 175 grader :)


fetto superstaaar

Dresscode lördag ....   som kissie säger hahahha det är inte bra för hjärnan att läsa hennes blogg, men va gör man inte för att få skratta ^^





Varenda gång någon säger:  det är rätt
Så får ja upp denna überbra låten på hjärnan    Fetto superstar

fetto superstar det är vad du tar, 150 gram som ja håller fram, och i mitt gatukök och så hackad lök. Ketchup och gurka i skivor ahaaaa... Och så dressingen i drivor ahaa!    
Över börjarn, som ska driva av fett, Det är rätt!

freda den 13

igen!  de va ju inte länge sen de va??!
anyway, det enda som hände idag var att ja missade bussen så ja kom 30 minuter försent, inte bra!    och typ nyss la ja en almenacka på ett brinnande ljus :S hehe

Idag har ja haft praktik på parkhallen från 08.30 till 17.00 sen med bussen till luculluus och jobba 17.15-20.15     Rätt jobbigt men roligt!  så nu är man helt död, men det känns as bra när man får lönen sen, såg den imorse  happyfejs!!

I onsdas blev det 2.5h träning,  fett najs med träningsverk idag assÅ!   Det blev ingen spinning för de fanns bara en plats kvar så vi gick på medelpass!  sen gick ja på intensiv men pallade bara en halvtimma hehe xD   efter det blev det afropasset me madde, grymt kul!!

Igår va det inte min dag, ja krockade nämlingen med bilen :(  asså ja blev verkligen helt chockad för ja fattade typ ingenting av vad som hände och kände knappt inget då men igårkväll när ja kom hem hade ja as ont i huvet och i ryggen + nacken, värre idag :S   så nu har vi ingen bil längre den ska ev skrotas :/    så imorrn blire inge marieberg heller,  alltså vilken frihet det har varit när ja fick mitt körkort, men utan bil kommer man ingen vart. SÅ äre att bo på landet ^^
samma sak med vårt vatten de smakar salt fast nu funkar TV. i våras funkade inte våts tv apparater i ett halvår men då hade vi iaf vatten hehe

hade så bra nu blire Prison;)

red eye and afrokrull!

welcome back red eye... NOT

ja inatt blev det inte alls mycke sömn för nån jäkel eller något höll på och bankande utanför mitt fönster en timma efter jag somnade vid 11, inte kuul!  Varje gång jag kollade ut genom fönstret slutade det att banka, sen när ja la mig i typ en minut började det igen och höll på så i en halvtimma!   GRR någon vill mej nått ont.. så det blev typ 5 timmars sömn och vaknade med ett fett rött streck i ögat som ja brukar få när ja sovit för lite eller när ja har koncentrerat mig på något för länge, typ datan hah ^^   och när vi hade svenska nationella skrivuppgift i 5 timmar  då ni!  

anyway, kom i hyfsad tid idag te praktiken, igår blev inte så lyckat kom typ 30 minuter försent, plus att ja hade 10 minuter innan bussen gick när jag vaknade.  FIN DAG    

Nu ska jag göra mat med sej och sen ska jag och mallan på spinning på friskis, sen ska ja och madde på Afrodans efter spinningen, hah i söndas snackade vi om det på väg hem att vi ville börja på afrikansk dans och så ser ja att fom har lagt in ett extrapass igår på friskis idag!  lovely !   så ikväll blire att släppa loss! härligt =D




och bara för de läggerja in en gammal bild(enda på båda oss på denna dator) på mej och mallan hahahaxD  typ 1,5 år sen ^^ 


meningen med livet

hm ja tror har ja en skruv lös idag asså, tog mej typ en minut att försöka komma på hur man stavade meningen och de tog mej 10 minuter att hitta på ett litet namn på msn, så de slutade i "mera flow"  hehe ^^
och de tog en bra stund innan ja kom ihåg vad ja skulle skriva med meningen, plus att ja glömde det precis när ja skulle börja skriva det nu typm gosh

just de ja!  hah xD  jo men meningen me min blogg från början va att den skulle innehålla recept som ja har gjort på mat och bakning, men på sistone har de inte blivit alls mycke så nu täntke ja slänga in lite najsiga recept, och de krm komma en del framöver som ja har lärt mig på parkhallen!:)    
ni skulle ha tagit parkhallen säger ja bara, har lärt mig grymt mkt matlagning och recept och det är döschysta tider!
mån-ons, 07-13  (typ)  och tors-fre 08-16-00  najs!

gosh imorse vaknade jag 10 minuter innan bussen gick, snacka om en snabbspurt på morgonen hahahxD   men ja fick 1,5 h sovmorron de tackar man inte nej till :) kanske e bra en gång i veckan ^^

aja nu får ni ett smarrigt recept av mej:)

  

krm knappt ihåg hur ja gjorde men de går rätt snabbt om du köper kyckling från ica färdiggrillad i delin.

ta en stor skål och släng i

vattenmelon
mango från frysen
majsburk
fetaost
tomat
salladsblad
limepepper
och saft från lime

Och så lägger du i en form
morötter
rödlök
färska champinjoner &
paprika
med lite kryddor som örsalt, svartpeppar och lite olja
in i ungen på typ 200 grader ca 20 minuter

och sista skålen lägger du i kycklingen, som du strimlar i lagom små bitar och häll på andra halvan av limen och lite persilja(fryst), lite krydda

volia ;)


smart guys :P


























aa ibland undrar man vart hjärnan har tagit vägen ^^

B&J

ja och syrran har haft lite skoj  haha xD, de två översta va sisådär men de två understa va piece of heaven ;)

den senaste jag provade var denna Chocholate Macadamia
Helt okej glass men inte helt okej för att vara B&J!  rätt vanlig vanilj och choklad med nötter med choklad på, alltså inget speciellt med glassen, nötterna va rätt goda endå.  Ingen ja krm köpa igen iaf,  
betyg 2,5 / 5


Chocolate fudge brownie, väldigt god glass men lite för stark chokladsmak, det som var plus för denna var såklart brownie bitarna yummi!  Men ingen ja köper igen hehe   Då kan man lika gärna köpa nästa glass=  half baked!
betyg 3/5



Half baked  Underbaaaaaaar<3 det här är äkta kärlek, kaksmet och browniebitar i chokladglass helt perfa!  denna slukade ja direkt tillochmed xD
betyg 5/5



Fossil fuel, Ingen direkt B&J glass om man inte visste om det innan, men sjukt god endå den här kunde också slukas på några minuter,  det som är i är vaniljglass, chokladkaksbitar, chokladdinosaurier och virvlar av chokladfudge, det låter ju inte helt fel lr hur? :)
Betyg 4/5


de va lite svårt att få bild på dessa för de försvann så snabbt höh ^^  btw   top three enlight mej so far is

1. Half baked
2. Phish food
3.
Fossil fuel och new yourk super fudge chunk och caramel chew chew    kunde verkligen inte bestämma mej där på sista så de fick bli dom tre hah ;)   aja nu ska ja ut och löpträna  sen blire pilates ikväll

tebaxs från löprundan, gick sisådär  hah ^^    btw, ni kanske tkr ja slösar pengar ¨på dessa skönheter men se det så här:
istället för att köpa tex, lösgodis en påse varje helg eller chirre lr vad som så köper ja en sån här i månaden eller mer sällan och de blir alltid godis över så då spar ja mer pengar på att köpa B&J istället, gosh va lite kommatecken men wathever

keep it real

glömde fråga, vilken favorit är din? :)


hälsofreak

va, vem, jag?  hmm nää det kan ja inte tänka mig.  ha ha       men ja å mamms va på hälsomässan på conventum idag xD
kul kul :)  Fick massage och köpte en visp man trycker på huvet så man ryser as skönt :)
Dom dela ut massa man kunde käka på så nu mår man inte så bra, men är hungrig endå  :S hmmm

Alltså ja e verkligen knäpp och väldigt Ohälsosam.  Förra veckan gick de inte en enda dag utan sött och ingen träning och denna vecka har jag tränat 6 dagar i rad!!!
weirdo^^



vill åka skidor!!!    bralls fick de idag men ville inte ens  så orättvist, vi kunde ha bytt tykte jag!  

btw  ha ha, igår va en najs kväll, blev GRYMT GLAD och chockad av ett brev ja fick på posten, en liten ersättning, yehaaa nu är man rich ;)
pickels  (niklas) kom igår ikväl också och vi kollade på Yes man, RULIG film där :)   fast ja somna hahah,   men ja krm ihåg att de va skit kul när vi såg den på bio :)

you dont even know me

you dont even know me like you think you really knew, and i dont have the time to play a stupid game with you

sen kan ja inte mer på den texten, men de är det enda ja har i min skalle just nu! från en låt av NG3-the antem
awesum låt, och ju mer ja hör de här två meningarna så kanske de just har en mening att de har fastnat


parkhallen e NAJS:) snart en vecka där och de rullar på riktigt fint =)
mina tider där är bäst! nu börjar ja komma tillbaka till livet igen, fast nu pallar inte fötterna mer efter 5 dagars träning

nu väntar sängeen :) puss <3

SÄLEN!

heh såg att ja inte hade nämnt sälen innan så nu blire lite bilder =)

      

Sofie va sååå duktig och fixade varm oboy åt oss!  Fötterna blev till istappar efter typ 2 timmar då drog vi in och drack oboyen :)   

morsning!

 Tjaa=) 
Känns som saker kommer förändras nu!

efter mina 6 veckor på en restaurang har jag blivit en annan människa, eller mer som en zombie ^^   Har inte orkat något annat än att just ta mig upp påmoronen och göra ett bra jobb där. Visst har väll tränat lite men mer har ja inte pallat.
Det har varit väldigt jobbigt och mina fötter är helt döda och första veckan där kunde ja knappt stå upp för de snurrade så i huvet efter mkt hissåkande ^^    
Men det har varit väldigtr roligt också och har lärt mig jätte mycke! Fått käkat grymt bra och god mat och lärt känna en del människor :D

Men imorgon börjar nya tag på en matbutik i 4 veckor, krm bli great!

   btw, sälen va grymt kul som vanligt om ja inte har sagt det ^^

RSS 2.0