happy daay :D

Igårkväll sprang jag runt i huset och var helt galen, hade ingen aning om när vi började idag. Hade vi nationella i idag elller??? jaa det var frågan som plågade mig under hela kvällen.

Jag gick upp halv sex och tog med mig frukost istället till skolan för jag hade en halvtimma på mig tills vi började om vi skulle börja halv 9 annars skulle vi börja kvart över nio.  

Det skönaste var att jag gjorde rätt val!!! för vi hade nationella och det var bara jag och tre till av typ 18 st i klassen som kom, tycker vi var väldigt dåligt informerade om detta eftersom det inte ens står på virginska hemsidan.

i allfall, det gick jätte dåligt! för det var så svårt uj uj uj!!   sen hade vi i allfall SO fick reda på provet 1 poäng från MVG, inte illa pinkat av en liten räka  haha :P

Efter det hade vi vegetariskt matlagning vilket är ganska roligt tycker jag, läraren är jätte bra och det blir alltid god mat, idag gjorde vi pastarätter det var jätte gott. Vi fick även hallonsorbet och fruktsallad efteråt, snacka om at rulla fram haha :P   Sen körde jag hem från stan det gick också jätte bra :)  



Dagens hissa: Allt gick som smör i solken idag!
Dagens dissa: Läxan i arbetsmiljö och säkerhet kommer inte att bli gjord för jag fattar ingeting :S


Sommaren är på G!

image175

Nån som längtar till sommaren?   haha dum fråga, men nu när den snart här :) 

något som jag längtar extra mycket till är jordgubbarna faktiskt, det ser så gott ut men en klick glass till.
Förra sommaren blev det knappt inga jordgubbar för min del för under den säsongen var jag i malta på språkresa, underbart måste jag säga!!!  :D

En annan härlig sak på sommaren är att bara ligga och steka vid poolen och kunna hoppa i när man blir varm, det känns så underbart att kunna göra en sån grej.   När man var yngre blev man ju tokig när man inte kunde svalka av sig i värmen men nu har drömmen blivit sann :D

image176

image177

Min drömtårta :P

image173

Min godaste tårta ser ni här! 

Vet inte hur många gånger jag har skrivit om det här inlägget men nu har jag bestämt mig för en sista chans, den är ju för underbar och kan bara inte undvikas!

Tårtbotten:
3 dl  ricekrispies fullkorn (kör lite granna i en matberderare)
2dl socker
3 äggvitor

Vispa äggvitorna till skum, tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir hårt. Vänd sist ner flingorna och bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in i ungen på 150 grader i en timma, låt svalna där ( gärna under natten)

bred sedan på denna läckra chokladkräm
3 äggulor
3/4dl socker
3/4dl mellangrädde
50g margarin
75g mörk, hackad blockchoklad

häll äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud upp under omröring till det tjocknar. Tag genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad. Rör så att det smälter och låt svalna.

fyllning:
chokladkräm, mandariner på burk

garnering:
vispad grädde och färska bär som hallon, jordgubbar, björnbär, pfysalis

Antingen så delar du marängbotten i två lika stora delar på mitten och bred ut krämen och lägg på mandariner på ena och lägg den andra utanpå
eller så delar du inte och brer krämen och mandariner på hela. Bred sedan vispad grädde utanpå och garnera med färska bär :)


Kajjan

image172

Heej däär!  Nu är man inte brunhårig längre :/  synd, hade velat vara brunhårig fortfarande men det blev jobbigt när utväxten kom och man var tvungen att färga om ganska ofta.  Så nu kommer ja köra på min naturliga hårfärg med lite slingor i :)
Bilden är tagen i lördags efter dansuppvingingen, det var jätte roligt :)   Jag och madde rockade fett till pussycatdolls ;P    En video kommer snart när ja vet hur man lägger in den haha

R.I.P felix <3

         

Till minne av min kära katt felix som blev påkörd för fyra dagar sen:¨(      <333<3<3

Han älskade att bråka med dammsugaren och hoppa på den när man dammsög =)  Han var en väldig busig katt som ni ser, och i somras hoppade han upp på planket och sen på taket för att jama vid mitt fönster, på så sätt kom han in på kvällarna haha <3


RSS 2.0