Thaimat!

Har lagat en del thaimat sen jag kom hem. Spicy tuna sallad, green curry chicken, red curry fish, tom kha shrimps soup och chicken satay. Lagade även indisk mat igårkväll, chicken tikka masala. Allt blev underbart gott!

här kommer mitt recept på chicken satay 4port.



Kycklingmarinad

500 gram
4 tsk
3msk
1 tsk
1 tsk
2 tsk
0,5 tsk
8 st grillspett

wookgrönsaker

1 paprika
1 blomkålshuvud
1 brocollihuvud
2 morötter
ev 1 gul lök

Jordnötssås:
200 g jordnötter
5.5 dl kycklingbuljong
2.5 msk färskriven ingefära
1/2 röd/gul lök
1 stor klyfta vitlök
1 burk kokosmjölk
1/2st chilifrukt
1 msk chiliflingor
1 bunt färsk koriander / 1msk malen.
salt

1. strimla kycklingen och hacka grönsakerna i ganska stora bitar. Blanda ihop marinaden och lägg ner kycklingen i marinaden. Låt stå kallt i kylen en timma om tiden finns.

2. trä på kycklingen och grönsakerna på spetten och grilla ca 2-3 min på varje sida. Alt. Stek kycklingen i stekpanna med wookgrönsakerna.

3. Jordnötssås: Rosta jordnötterna i torr panna. Tillsätt alla ingredienser utom kokosmjölk och koriander och låt koka.

4. Tillsätt kokosmjölk efter cirka tio minuter. Mixa såsen, häll tillbaka i kastrullen och koka ner till lagom konsistens. Smaka av med salt och strimla ner koriandern.


Skrev på ett ungefär hur mycket av allt, men jag använder aldrig mått när jag lagar. Så ni får prova er fram, good luck! =)


Hej hej hemskt mycke hej.

Vad har jag lärt mig av denna resa då? Förutom att uppskatta småsaker här i livet som att ta en enkel dusch, gå och springa normalt, känslan att kasta sig i havet eller bara ligga och dega i solen.

Brännskadad eller inte, resan var helt underbar iallfall!

Reste som alla vet själv, men hade gjort upp innan med en tjej jag aldrig sett förut, att mötas upp i Filippinerna.
Vi hade skit kul och njöt av en fin fin semester i 3v =)   Sen flög jag själv till Bali och pratade inte svenska på 5dagar, de va lite tufft. Men lokalbefolkningen på Bali är helt underbara och väldig öppna, så man kände sig aldrig ensam.
På vägen ut till ön Gili i speedbåten kände jag mig som lyckligast! Helt oventandes om vad Gili var för ställe och skulle jag träffa någon svensk där?  Wow säger jag bara, Gili var verkligen mitt paradis =) och svenskar, ja det kryllade av dem på gott och ont :P

Att våga.
Vart fick jag modet ifrån? Ingen aning, tror jag bara körde helt enkelt, tänkte inte så mycket. Jag menar där nere lever man för dagen och inte 2 veckor frammåt som i Svergie.

Just nu, här hemma, känner jag absolut för att åka tillbaka nästa år. Skulle vilja göra det till en ännu mer äventyrsresa. Jag menar min resa stoppade ju lite efter drygt halva Bali trippen. Fick avboka Malayisa, kunde inte ens bära min egen ryggsäck och hur skulle jag då klara mig själv i en stad jag har noll koll i. Så blev att flytta in hos Johanna på lilla turistön Ko samet i norra Thailand. Ångrar absolut inte det valet, vi hade grymt kul där i 3v innan hemfärd :)

En del tycker jag är galen och konstig att jag bara kör med mitt liv hela tiden. Flyttar hit och dit och reser och byter jobb efter varje år. Men som sagt Seize the day people! Lev i nuet och uppfyll era drömmar innan ni blir gammla och gråa. Jag är iallfall lyckligare att prova på saker och lära mig så mycket jag kan om livet, istället för att bara stanna på ett ställe i flera år och ta på sig mer och mer ansvar, så man tillslut får världens ångest om man skulle vilja hitta på något nytt nån gång.

PEACE OUT!


Thaitime.

Har inte riktigt vant mig med rusk Sverige än. Kroppen är helt död 9 på kvällen och jag vaknade imorse 06.00 redo att börja dagen, hallå? Lyckades somna om, sov 12h inatt då. Åkt på en fin förkylning också, så de känns bra trist.

får panik när det kommer till mat, vad ska man äta? ingenting smakar i munnen. Jag vill ha färsk eller spicy??!

Undrar hur lång tid det kommer ta innan jag smälter in i den här omgivningen igen. Jag menar här pratar man om melodifestivalen och meningslöst skit som händer i tidningarna. Där borta på andra sidan jorden, möter man människor som är öppna för livet. Man lever i nuet och inga bekymmer längs vägen.

Där borta kunde jag gå ut iallfall sista månaden, njuta av allt som inte hade med bad och sol att göra.  

Maten, människorna, färgerna, värmen och enkelheten =)  


Nåja, hoppas att jag kan börja jobba nästa vecka iallfall och flytta in i min lägenhet igen, så löser sig resten med att va en i mängden igen... =)



En morgon var jag i chocktillstånd och hade upplevt fruktansvärd smärta hos kliniken. En timme senare gick jag och gjorde en tatoo. Galet!    Hade nog inte vågat det annars, så jag är grymt nöjd =)

Paradiset!

Narmar sig sitt slut! GAH skulle kunna va kvar en manad till ju! Fast inte i Thailand, men skulle vilja tillbaka till Indonedisen, tillbaka till Ubud, kuta och Gili oarna.

Kristina lamnade oss igar efter lunchen, sa nu ar det jag och Johanna som ska njuta av denna sista vecka pa ko samet innan vi drar till Bangkok och shoppar garnet.

Vi festade i onsdags och i Fredags, goooor kul! Fy fan helt underbart kul! Fast i fredgas va inte JOhanna med, men jag och Kristina borjade helt ensamma pa dansgolvet och nar de borjade stanga sa hade vi lyckats fatt hela dansgolvet att dansa med oss, lycka!

Forst tyckte jag inte alls om Ko samet, neeee men nu gillar jag det verkligen :) Vi kakar pa samma restaurang varje kvall, silversand. Massa roliga servitriser och nu vet vi hur alla funkar och de skojar alltid med oss:)

Helt underbart att bli serverad frukost, lunch, middag varje dag, och varje gang helt magisk god mat!

langtar inte till svergie, visst kul forsta veckan men inte sen buhu! Men det ar ju bara 8.5 manad kvar tills man ar tillbaka i Asien med start i Vietnamn! Sen blir det att ta sig anda ner till Filippinerna genom kambodja, thailand, malayisa och indonesien. Far helt enkelt se hur langt man kommer pa den resan innan man blir handikappad.

RSS 2.0