Pizza time!

image121

Idag ville min syrra hämta pizza men jag tycker inte riktigt om köpt pizza så jag kom på idén att göra en egen pizza. Och när mallan hade ätit klart sa hon att det var den godaste pizzan hon någonsin hade ätit! :D

Ingredienser till 6 portioner

100g margarin, kallt
1 tsk salt
8dlvetemjöl
3dl mjölk
4tsk bakpulver

Blanda samman deg ingredienserna till en deg. Om den är kladdig så ta lite mera mjöl. Tryck eller kavla ut de till platta pizzabottnar och lägg de på bakplåtspapper på en plåt.


Färdig tomatsås, gärna med vitlöksmak
Tonfisk eller skinka
trattkantareller eller champinjoner
annanas
paprika
ev. rödlök och tomater
ost
pizzakrydda


fräs svamparna inågra minuter i en stekpanna. Skär skinka, annans och grönsaker i mindre bitar.
Bre på tomatsås och strö över alla ingredienserna. 
Ställ In i 250grader ung och jag tog 20 minuter men det räcker med 15. 
Gör gärna en pizzasallad medans du väntar. =)

Jätte god Fläskfilé gryta med potatisgratäng


image120

Det var länge sedan vi åt fläskfilé så det blev en härlig gryta med höstsmaker. Till det gjorde vi en potatisgratäng för att lyxa till det hela och allt blev himmelskt !!

Ingredienser till 4 portioner

600g fläskfilé
2 gula lökar
200g valfri svamp, tex. Trattkantareller
en klick smör till stekning
½ msk soja
½ tsk svartpeppar
1½ msk konc. kött och vinfond
4 dl kelda mellangrädde
½ dl Lingonsylt
färsk timjan

Tilllagning fläsfilégrytan

Skär köttet i 1cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta sedan upp köttet när de fått lite färg. Stek svampen i stekpannan och koka ur ev. vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan.
Smaksätt med sojan och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop i ca 5 minuter utan lock.
Rör i lingonsylten och stö över timjan.

Ingredienser till 4-6 portioner

8-10 potatisar (ca 700g)
1 gul lök
3½-4dl mjölk + grädde
1tsk salt
1krm vit eller svartpeppar
ca 1dl riven ost

Tilllagning potatisgratängen

skala och skiva potatis och lök ganska tunt. Sätt ungen på 225 grader.
Koka upp mjölk och grädde med salt och peppar. Lägg i potatis och lökskivorna och låt dem koka upp.
Häll allt på ett ungsäkert fat och strö sedan över osten.
Grädda i mitten av ungen, ca 20 min.

Servera med kokt broccolie och en färgglad sallad, perfekt!

RSS 2.0