kalajs!

haft kalas idag med jätte god mat och fika! DUNDERSUCCÉ..!

ja stod för fikat som bestod av mina daimcookies(finns recept i bloggen),  Pavlova ( finns också recept i bloggen)

och en ny sort  cheesecakebrownies!  shit vilken smakfest i munnen!



Det här behöver du till en form 20×20 cm:

Cheesecakesmet:

300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver
¾ dl strösocker


Browniesmet:

2 ägg
100 g smör
Knappt 2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade pecannötter


Fudgeglasyr:

40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
Pecannötter till garenering


GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 180º. Lägg ett smort bakplåtspapper i formen.
2. Cheesecakesmet:  Rör samman cream cheese, vaniljsocker/pulver och strösockret.
Ställ åt sidan.

3. Browniesmet: Rör ägg och socker ljust och luftigt.
Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon.

4. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

5. Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan.
Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna.
Täck med resterande Browniesmet.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Låt kallna i formen.

7. Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.
Låt sjuda upp någon minut.
Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan.
Dekorera med Pecannötter.
Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.


Skär upp i bitar och servera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0